Prešov na úvod SEHA ligy privíta Lovčen, v súťaži aj slovenskí arbitri.

15.06.2011 Prešov

Prešov 15. júna (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov vstúpia do premiérového ročníka novej regionálnej SEHA ligy duelom na palubovke čiernohorského RK Lovčen cez víkend 10./11. septembra. Úradujúci slovenský šampión spoločne s ďalšími jedenástimi účastníkmi novej súťaže spoznal svoj program v SEHA v utorok večer po žrebe v Belehrade.
Prvým domácim vystúpením bude duel 2. kola so srbskou Crvenou Zvezdou Belehrad. Program základnej časti pozostávajúci z 22 kôl zavŕšia Prešovčania na pôde bosnianskeho klubu Borac Banja Luka (24./25. marca). "Teoreticky ešte môže prísť k istým úpravám, lebo na poslednú chvíľu by do súťaže chcel vstúpiť aj poľský klub Vive Targi Kielce. Ak sa to nakoniec podarí dotiahnuť do úspešného konca, konečný počet účastníkov bude až štrnásť, pričom o tom poslednom rozhodne kvalifikačný turnaj medzi ďalšími záujemcami z balkánskych krajín," informoval TASR manažér prešovského klubu Miroslav Šosták. Nová ambiciózna liga by mala vyvrcholiť v posledný marcový víkend turnajom Final Four s najlepšími štyrmi družstvami základnej časti. Po odohratí SEHA budú všetky kluby pokračovať v domácich súťažiach, v prípade Prešova to bude nadstavbová časť extraligy a následné štvrťfinále play off.
Slovenskú hádzanú budú v novej prestížnej súťaži zastupovať aj dva rozhodcovské páry (Peter Brunovský/Vladimír Čanda a Peter Dvorský/Milan Sivák) a dvaja delegáti Štefan Klár a Jozef Korec.

Program Prešova v SEHA lige:
1. kolo (10./11. septembra): RK Lovčen (ČH) - Tatran Prešov
2. kolo (17./18. septembra): Tatran - Crvena Zvezda Belehrad (Srb.)
3. kolo (24./25. septembra): Croatia Záhreb (Chorv.) - Tatran
4. kolo (1./2. októbra): Tatran - Izvidač Ljubuški (BaH)
5. kolo (8./9. októbra): Metalurg Skopje (Mac.) - Tatran
6. kolo (15./16. októbra): Tatran - Bosna Sarajevo (BaH)
7. kolo (22./23. októbra): Sutjeska Nikšič (ČH) - Tatran
8. kolo (29./30. októbra): Tatran - Partizan Belehrad (Srb.)
9. kolo (12./13. novembra): Nexe Našice (Chorv.) - Tatran
10. kolo (19./20. novembra): Vardar Skopje (Mac.) - Tatran
11. kolo (26./27. novembra): Tatran - Borac Banja Luka (BaH) - odvetná časť sa bude hrať v rovnakom poradí, ale s výmenou domáceho prostredia
 

Vyberte región